fredag 22. februar 2008

Overnattingsbesøk og chili con carne

Da jeg våknet opp i dag lå Bente i senga mi...

Ja, det er helt sant! Men heldigvis våknet jeg opp på sovesofaen...ellers hadde det blitt litt vel trangt tror jeg...

Etter et ekstraordinært styremøte i Frekvens i går, fant vi ut at Bente likesågodt kunne sove over hos meg. Så koselig! :o) Det er lenge siden jeg har hatt overnattingsbesøk av noen som ikke er utenbys fra. Bente mente at dette ikke var noe annerledes, for hun er jo tross alt fra Klæbu. Og innenbys og innenbys...ja, ja.

Vi prata og prata og prata til kl tre i natt...Det var kjempekoselig! Men da måtte jeg plugge igjen ørene og si god natt.

Nå lurer jeg bare på når Bente pleier å stå opp. Klokka er snart halv tolv og jeg har allerde vært våken i over en time. Begynner å bli litt sulten. Hm. Kanskje jeg skal hente grytelokkene? Nei, kanskje det er litt for drastisk. Jeg venter til 12, og hvis hun ikke har åpnet øynene da, vekker jeg henne forsiktig...

---

Det endte opp med at jeg hvisket "Bente" kl 12.00. Da våknet hun og jeg fikk henne med på å spise frokost på kjøkkenet. Siden kjøkkenet holdt sin vanlige gjennomsnittstemperatur på 14 'C, ble det behov for både kakao og ullsokker.

Vi bestemte oss i går for å lage chili con carne i dag, så da tok vi med oss Sølvi og gikk på butikken. Været var mildt sagt ikke optimalt...det dalte ned svære lefser med slaps som gjorde at man ble klissvåt etter bare et par hundre meter... Men vi kom oss gjennom det. Og selv om verken Rema 1000 eller Ica Nær kunne skryte av å ha Chilibønner på lager, fant vi en boks hjemme i skapet som redda dagen. Nydelig mat og Freias påskeegg til dessert. NAM! :o)
Takk for besøket Bente! Utrolig koselig at du ble over natta! :o) Godt å lade opp sammen med deg! :o)

Chili con carne (3-4 porsjoner)
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk, hakket
2 ss smør/olje
1,5 ts chilikrydder
1 ts oregano
1 boks hakkede tomater
1 boks chilibønner (de har det hvertfall på Coop)
1 rød paprika, i biter
1 grønn paprika, i biter
ca. 1 ts salt

Slik gjør du:
  1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med løken på god varme. Rør med en gaffel eller noe sånt under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.
  2. Ha i krydder og hakkede tomater og la det surre i 3-4 minutter.
  3. Bland inn chilibønner og paprika og la det koke med et par minutter. Smak til med salt, og server gjerne med en salat og/eller brød.
God middag! :o)

1 kommentar:

Bente sa...

JIPPI! Takk for natta, du er så god å prate med Mette! Digger DEG :) Og digger maten vi lager - eller, du lager. Jeg vanna bare planter jeg ;D Gleder meg til neste gang, da skal jeg ta med tannbørste :D