søndag 24. februar 2008

Vent på Herren

Bi på Herren

Bi på Herren, vær ved godt mot.
Han vil alltid lede din fot.
Bare be til herren din Far;
vær oppriktig, og du får svar.
Evig lovet være hans navn,
Han som kom til synderes gavn.
La ei sorg i hjertet slå rot:
Bi på Herren, vær ved godt mot.

4 kommentarer:

Mrs. Bårdsen sa...

fint.
sant! :)

Anonym sa...

Hei, Mette ! Så hyggelig at du har funnet salmen min! Den lagde jeg i 2 omganger som ung mann: melodien som musikkstudent i 1968, og teksten som pianist i Ten Sing Oslo i 1971. Hvem visste den gangen at dette skulle bli en salme i salmeboken!?
Det skulle vært spennende å få høre om hva som har gjort at du merket deg denne sangen!
Mvh Bjørn Tonhaugen

Mette sa...

Hei Bjørn!
Så koselig at du ville legge igjen en kommentar til meg! Håper du kan tilgi meg for at jeg ikke har skrevet at det er du som har laget denne nydelige sangen?

Denne sangen har betydd mye for meg i perioder der bekymringen har tatt litt overhånd. Da har sangen lært meg, igjen og igjen, at jeg bare må vente. Gud vil vise meg veien og han går med meg. Jeg skal ikke trenge å bekymre meg! Det er godt! Og melodien er også så nydelig og god å synge!

Takk for at du har laget denne flotte salmen!

Mvh Mette

Anonym sa...

Hei, igjen, Mette!
Ut fra svaret ditt skjønner jeg at du virkelig har fått med deg hovedpoenget! Hyggelig at sangen kan være til trøst i hverdagen slik den var ment å være!
Melodien er skrevet i en kirketoneart som kalles "dorisk" og som skiller seg fra vanlig molltoneart ved at den har såkalt "høyt 6. trinn" og "lavt 7. trinn" i skalaen.
Lev vel og ta med deg sangen videre i livet!
Hilsen Bjørn