lørdag 24. januar 2009

Turist i Egypt

I dag skulle vi egentlig dra til pyramidene i Giza (keops-pyramiden og sfinxen osv), men så var det sandstorm (og hele Kairo og området rundt var dekket av et skikkelig støvlag) så vi ble kjørt til sentrum av Kairo isteden. Av en eller annen grunn bestemte veilederen at vi skulle besøke Cairo Tower. Samme konsept som Tyholttårnet, bare høyere. Vi betalte nesten over 100 kr for å komme inn og opp. Og da vi kom opp og skulle se på utsikten begynte alle i gruppa og storflire…! Det var jo selvfølgelig 0 utsikt, nada, ingen ting…Hele byen lå i støvtåke så vi så bare hvitt… Hvitt for 100 kr. :op Vi drakk kaffe i kafeen da, det var jo koselig.


Etterpå dro vi på the Egyptian Museum! Du vet det mest kjente med alle tingene fra pyramidene og Tut Anch Amon osv. Det var en fantastisk opplevelse! Vi leide oss en helt super guide som var så engasjert, hadde forholdsvis god engelsk uttale, hadde strålende god humor, var veldig hyggelig og som kunne alt! Det er den beste museumsopplevelsen jeg har hatt.


Vi tok en matpause og bestemte oss for å ringe den samme guiden etter lunsj for å få han til å vise oss rundt også i andre etg. Restauranten vi gikk på så veldig fancy ut. Vi bestilte mat da det endelig kom en servitør. Og vi ventet og vi ventet. Så kom maten til én av jentene. Da hun var halvveis i sin tallerken fikk de andre mat. Men jeg satt der og ventet, og ventet, og spurte etter maten min 2-3 ganger…men jeg fikk aldri mat! Jeg måtte spise det som var igjen på tallerkenene til de andre! Det var jo godt det da, men, så utrolig dårlig service de hadde på det stedet!


2. runde med guiden var enda bedre enn den første! Skulle ønske han kunne vært med oss til andre steder også..! Han førte oss rundt i alle rommene og da museumet begynte å stenge tullet han bare litt og snakket litt med noen av de maaange vaktene og fikk oss inn i noen av rommene selv om de egentlig hadde stengt. Og da vi gikk gjennom noen av de siste rommene og det største hovedrommet var det bare oss og vaktene igjen...Vi var det nesten en halvtime etter stengetid! Nesten som å være i en film der de har hele museumet for seg selv. :o) Det var en veldig spesiell følelse! Alene med de enorme sarkofagene og statuene...

2 kommentarer:

Hanne sa...

Oi, det der er ikke akkurat de samme minnene jeg har fra det museumet... Har visst mye å si hvordan guiden er :) Hørtes artig ut!

Hvitt for en hundrings - den er kjip...

Bente sa...

så herlig! :D høres ut som dere koser dere, det er bra ;)