fredag 28. september 2007

Sjokoladefondant og bakeuke 4

MMMmmm!

Bente og jeg hadde sjokoladefondant-date hos meg i dag. Resultat:




Her er den sterkt anbefalte oppskriften:

Sjokoladefondant
Nydelig dessert som byr på flommende sjokolade så snart du setter gaffelen i den. Serveres varm, da smaker den best!!
Antall porsjoner: 2
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:
60 g smør
60 g sukker
75 g mørk sjokolade (jo bedre kvalitet,desto bedre resultat)
40 g hvetemel
2 egg

Tilberedning:
  • Smelt sjokoladen i vannbad.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett sukker og sjokolade.
  • Rør inn melet og bland i eggene ett og ett av gangen.
  • Fyll røren i smurte store muffinsformer eller andre ildfaste former av samme størrelse.
  • Stekes på ca 160 'C midt i ovnen til de er faste utenpå (skal være myke inni) Det tar ca 7-12 minutter.
  • (Kan hvelves forsiktig på tallerken når de er ferdige)
  • Pyntes med melisdryss og serveres varme.
Hentet fra http://matmons.net/visoppskrift.asp?id=349

Tips: Serveres med friske bær eller syrlig frukt av et eller annet slag, hvertfall hvis du skal ha sjangs til å klare å spise en porsjon helt alene... :op Vi tok frosne blåbær. Nam!

Bon apetitt!

2 kommentarer:

Bente sa...

1) DEN DER VAR KNALLGOD!!!!! HELT SYYYYKT NAMNAMNAMMIS!! Anbefales på det sterkeste til alle som liker sjokolade!!

2) Bør spises med skje, ikke gaffel... "Nydelig dessert som byr på flommende sjokolade så snart du setter gaffelen i den." Hehemm..

3) Dagens dikt burde vi skrive en melodi på og bruke som en ny sang i Betania, Mette! Med mindre du allerede har laget melodi? Da må den settes i bruk med en gang! For det der er sååå braaa! :D

4) Takk for sist;)

Therese sa...

ååå.. det så ulovlig godt ut!! namnam!!